Zupy
-
Prawdziwy zimny Chłodnik po-białorusku
(buraczki, ogórek, jajko, cebula, kefir, koperek) -
Barszcz białoruski
(gotowany według specjalnej receptury na żeberkach) -
Solanka
Sałatki
-
Dobrze znana Sałatka “Śledź for futrem”
jak u mamusi (buraczki, siedź, ziemniaki, cebula, marchewka, majonez, koperek) -
Znana Sałatka wszstkich ze wschodu "Oliwie"
(ziemniaki, marchewka, groszek, ogórek kiszony, ogórek świeży, jajko, mortadela, majonez, koperek) -
Mimoza
sałatka z mieloną rybą , jajkami i żółtym serem, majonezem -
Grecka z warzywami po-bilorusku
(sałata lodowa, rukola, pomidorki, ogórek, feta, sos) -
Salatka Cezar klasyczny z kurczakiem
(sałata lodowa, rukola, parmezan, pomidorki, grzanki, sos) -
Sałatka krabowa z kukurydzą
ulubiona sałatka naszych Słowian (paluszek krabowy, kukurydza, ogórek, jabłko, ryż, majonez) -
Sałatka z ogórka i cebuli
-
Jajko z majonezem i koperkiem
-
Sałatka “venegret”
(buraczki, groszek, ziemniaki, ogórek kiszony) -
Marchewka po koreańsku
-
Kapusta kiszona
Dania Gorące
-
Pielmieni zapiekane
Pielmieni z mięsem wieprzowym i wołowym, zapieczone z sosem i serem. Aromatyczne, sycące danie z chrupiącą serową skórką, idealne na obiad lub kolację. -
Typowe białoruskie danie „Żarenka”
zapiekana z zimniakami, łopatka wieprzowa, pieczarkami, cebulką i koperkiem. -
"Wieprzowina zapiekana pod futrem”
z cebulką i żółtym serem (po-francusku) -
Rustylkany ryż z kurczakiem i warzywami
-
Draniki (Placki ziemniaczane)
-
Draniki z maczanka po białorusku
(mięso wieprzowe, pieczarki, cebula, sos śmietankowy) -
Draniki z pieczonym łososiem i serkiem Filadelfia
-
Draniki z smażoną wieprzowiną oraz cebulą
-
Draniki z pieczarkami z cebulą oraz sosem śmietankowym
-
”Odbiwnaja po-białorusku” (Prawdziwa duża odbita część mienka mięsa)
(Prawdziwa duża odbita część mienka mięsa , w makie i jajku) -
Kupaty z mięsa, krojone ręcznie
(kiełbaski-palcówki po-białorusku z czosnkiem i przyprawami) -
Chrupiące warzywa w tempurze – batat, bakłażan, cukinia, papryka, cebula
Chrupiące warzywa w tempurze to lekka i aromatyczna przekąska, przygotowana z batata, bakłażana, cukinii, papryki oraz czerwonej cebuli. Każdy kawałek warzywa jest delikatnie zanurzony w cieście tempura i smażony na złocisty kolor, dzięki czemu zachowuje chrupkość na zewnątrz i miękkość w środku. To kolorowe danie idealnie sprawdzi się jako przystawka lub do -
Ziemniaki zapiekane z czosnkiem
-
Ryba w folii z ziemniakami
Aromatyczna pieczona tilapia z delikatnymi plasterkami ziemniaków, zapiekana w folii aluminiowej. Danie wzbogacone jest kremowym sosem serowym, świeżym koperkiem i przyprawami, które podkreślają smak ryby. Idealna propozycja na zdrowy i sycący obiad – lekkie, a jednocześnie bogate w smaku. Dzięki pieczeniu w folii składniki pozostają soczyste i doskonale się przenikają
Zestawy
-
Zestaw z “solienij”
(zestaw z kiszonek, kapusta, marchewka po koreańsku, ogórek kiszony, czosnek, cebula) -
Zestaw duży z “mięsa i sala z solienijami
(salo - 2 rodzaje, polędwica suszona, boczek wędzony, kiełbasa palcówka , grzanki z czarnego chleba, marchewka po koreańsku, kapusta kiszona, ogórek kiszony, czosnek, cebula, musztarda lub chrzan) -
Zestaw maly z “mięsa i sala z solienijami
(salo - 2 rodzaje, polędwica suszona, boczek wędzony, kiełbasa palcówka , grzanki z czarnego chleba, marchewka po koreańsku, kapusta kiszona, ogórek kiszony, czosnek, cebula, musztarda lub chrzan)
Zestawy Białoruskie
-
Zestaw Białoruski - Mięsny ( 2kg)
2 kg mięsnych przysmaków własnej roboty (polędwica, palcówka, salo) -
Zestaw Białoruski - Rybny (2kg)
2 kg rybnych delikatesów z uliubionym mało słonym łososiem, łososiem “grawlaks” i krewietkami w Pańko) -
Zestaw Białoruski - Mięsny XXL z asortymentem 4 sałatek i deserów
zestaw MIĘSNY XXL z dodatkiem:
sałatka świąteczna “Oliwie” 250 gr
sałatka świąteczna “Sliedz pod futrem”
sałatka rybna “Mimoza”
sałatka “Krabowa z kukurydzą”
deser “Napoleon”
zefir w czekoladzie
płasie mleczko -
Zestaw białoruski mięsny XXL(2kg) z asortymentem sałatek i deserów
zestaw RYBNY XXL z dodatkiem:
sałatka świąteczna “Oliwie” 250 gr
sałatka świąteczna “Sliedz pod futrem”
sałatka rybna “Mimoza”
sałatka “Krabowa z kukurydzą”
deser “Napoleon”
zefir w czekoladzie
płasie mleczko
Przekąski
-
Pomidory z czosnkiem i serem
pomidor, ser, czosnek, majonez -
Śledź z cebulą w oleju
(po słowiański, bez octu) -
Ogórek małosolny “minutka” z czosnkiem
-
Jajko z majonezem i koperkiem
-
Serowe paluszki z sosem
-
Krążki cebulowe z sosem Cezar
Desery (słodycze)
-
„Zefir”
typowy białoruski deser przypominający „marshmallow” -
”Ptasie mleczko”
popularny deser na wschodzie -
Deser Napoleon
(znany deser z ciasta francuskiego z kremem “ zawarnoj”)
Dodatki
-
Ciemny słowiański chleb
-
Grzanki z czosnkiem i serem
-
Smalec domowy białoruski
Sosy
-
Majonez
-
Śmietana
Napoje
-
Mors 250ml żurawiny
-
Kisiel z żurawiny 250ml
-
Kwas białoruski 350ml
-
Lemoniada 250ml citrynowa
-
Soczek z Brzozy